دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد مهندسی سازه

تحلیل دینامیکی غیر خطی سکو های ثابت فلزی دریائی با استفاده از المان الیافی

 
چکیده:
دراین پایان نامه برای بیان مدل رفتاری هردوی اعضای قاب و مهاربندی درسکوهای ثابت فلزی دریایی در محدوده غیرخطی ازالمان تیرستون پس کمانشی الیافی استفاده گردیده است .المان فوق با انجام تغییرات یک المان موجود در برنامه ‏‎DRAIN-3DX‎‏ به برنامه ‏‎‎‏DRAIN-3DX‎‏ اضافه گردیده است . المان تیرستون پس کمانشی الیافی برای تعداد زیادی از اعضای قاب ومهاربندی به صورت منفرد تحت بارگذاری های مختلف مورد استفاده قرار گرفته و نتایح آن با مشاهدات تجربی و نتایج سایر روشهای تحلیلی مقایسه گردیده است .
 
المان مورد استفاده برای اعضای منفرد در محدوده ارتجاعی و غیرارتجاعی دارای دقت مناسب بوده و نتایج آن در مقایسه با سایر روشهای تحلیلی که از پیچیدگی و محدودیت بیشتر برخوردار می باشند دارای دقت خوب می باشد همچنین مدل مورد نظر برای دوسکوی ثابت فلزی دریایی که تحت بارگذاری تغییر مکان رفت و برگشتی سطح عرضه دردانشگاه برکلی کالیفرنیا تست شده است مورد استفاده گردید و نتایج آن با نتایج سایر روشهای تحلیلی و مشاهدات آزمایشگاهی مقایسه گردیده است . 
 
 
 
کلمات کلیدی:

عضو مهاربندی و قاب

تحلیل دینامیکی غیر خطی

سکوهای ثابت فلزی دریایی

المان تیرستون پس کمانشی الیافی

 
 
مقدمه:
سکوهای دریایی برای مقاصد مختلف نفتی مورد استفاده قرار می گیرند . بسیاری از این سکوها که در سالهای قبل بر اساس آیین نامه های زمان خود طراحی، ساخته و نصب شده اند، می بایست مورد ارزیابی و کنترل مجدد قرار گیرند. آیین نامه های طراحی سکوهای دریایی نیز مشابه سایر آیین نامه های طراحی سازه ها، مرتباً تغییر یافته و با توجه به تحقیقات صورت گرفته شرایط جدیدی را برای طراحی این سازه ها ارائه داده اند. همچنین به منظور ارزیابی سکوهای موجود نیز، ضوابط مربوطه ارائه گردیده است.
 
با توجه به اهمیت سکوهای دریایی، می بایست ارزیابی رفتار آنها تحت اثر شرایط مختلف بارگذاریهای محیطی صورت گیرد. جهت تحلیل سکوهای ثابت فلزی دریایی تحت اثر حرکات شدید زمین، از یک روش ساده استفاده شده است. در این روش، سازه بصورت ساده شده مدل سازی می گردد، بصورتیکه مشخصه های دینامیکی مدل ساده شده با مشخصه های دینامیکی سازه اصلی دارای تطابق نسبتاً خوب می باشد. سپس با استفاده از حل معادله موج و بدست آوردن مقدار حداکثر نیروهای ناشی از امواج، تحلیل سازه در مقابل بار امواج صورت می گیرد و نیروها و تغییر مکانها در نقاط مختلف محاسبه می گردد با استفاده از این روش که نسبتاً سریع بوده و دارای دقت مناسب می باشد، می توان وضعیت سکوهای مختلف یک حوزه نفتی را بررسی نمود و آنها را جهت انجام مطالعات جامع تر و دقیقتر، به لحاظ رفتار در مقابل بارگذاری امواج رده بندی نمود. 
 
 
 
 
فهرست مطالب

فصل اول:آشنایی با سکوهای ثابت فلزی دریایی

فصل دوم:اثر غیر خطی در سازه ها و بررسی رفتاری مدلهای اعضا

فصل سوم:المان تیر ستون پس کمانشی الیافی

فصل چهارم:تحلیل منفرد اعضا المان تیر ستون پس کمانشی الیافی

فصل پنجم:تحلیل سکوهای ثابت فلزی دریایی تحت اثر اثر بارهای ایستاتیکی سطح غیر خطی

فصل ششم:تحلیل سکوهای ثابت فلزی دریایی نمونه با استفاده از المان تیر ستون پس کمانشی الیافی

فصل هفتم:نتیجه گیری و پیشنهادات