دانلود مقاله رشته حقوق

بررسی معاملات مدیران در شرکتهای مدنی

 
 
 
مقدمه
شركت عبارت است از اجتماع حقوق مالكین متعدد در شیء واحد به نحو اشاعه .شركت عقدی عبارت است از عقدی است بین دو یا چند نفر بر معامله نمودن بمالیكه بین آنها مشترك می باشد و آنرا شركت مدنی نیز می گویند. در شركت مدنی چون حق مالكیت مشاع به شریكان تعلق دارد، شخصیت حقوقی مستقلی به وجود نمی آید و لذا شركت مدنی فاقد شخصیت حقوقی است، در نتیجه در شركتهای مدنی در صورتی كه شرایط ذیل (كه به آن خواهیم پرداخت) جمع گردد، ابتدا مسئولیت برای  شركای شركتهای مدنی ایجاد می شود و آنها بایستی پاسخگو باشند، چرا كه شركتهای مدنی برخلاف شركتهای تجاری فاقد شخصیت حقوقی هستند و در نتیجه شخصیت شركت از اعضای تشكیل دهنده آن جدا نیست تا قرارداد و عمل حقوقی برای شركت واقع شود. 
اما چون شركت مدنی دارای شخصیت حقوقی نیست و اركان تصمیم گیری در آن پیش بینی نشده است نمی توان نظر اكثریت را به عنوان نظر شركت بر اقلیت تحمیل كرد. پس ناچار بایستی در اداره شركت اتفاق نظر وجود داشته باشد. بدین ترتیب در شركت مدنی حاكمیت اراده جمع مهم است. لذا ماده 576 ق.م مقرر می دارد: 
طرز اداره اموال مشترك تابع شرایط مقرره بین شركاء خواهد بود. بدین ترتیب شریكان می توانند مال مشترك را به دلخواه اداره نمایند یا به یك یا چند نفر از میان خود اذن اداره دهند. 
 
 
 
کلمات کلیدی:

شرکتهای مدنی

مسئولیت مدیران

مسئولیت مدیران در معاملات

 
 
 
فهرست مطالب
بررسی مسئولیت مدیران در قبال انجام معاملات در شرکتهای مدنی
بخش اول: بیان قاعده کلی مبنی بر ترتب مسئولیت برای شرکاء شرکتهای مدنی در انجام معاملات با فرض جمع شدن شرایط ذیل و عدم ترتب مسئولیت برای مدیران 
بند اول: انجام معامله با فرض اهلیت مدیر
۲- انجام معامله با رعایت حدود اختیارات
۳- انجام معامله با رعایت مصلحت شرکاء
 
بخش دوم: مسئولیت مدیران شرکتهای مدنی در قبال انجام معاملات در صورت جمع شرایط ذیل
۱- انجام معامله در صورت عدم اهلیت مدیر
۲- انجام معامله با فرض عدم رعایت حدود اختیارات
۳- انجام معامله با فرض عدم رعایت مصلحت شرکاء
 
منابع