دانلود تحقیق رشته گردشگری

بررسی و تشریح پتانسیل جاذبه های گردشگری شهرستان شوش

 
 
 
 
 
          مقدمه
     بدیهی است كه بدون آگاهی و شناخت پتانسیلها و توانهای بالقوه و بالفعل در هر منطقه، امكان برنامه ریزی و پیش بینی وجود نخواهد داشت. در واقع شناخت پتانسیلهای هر منطقه به محقق و برنامه ریز این امكان را می‌دهد تا متناسب با آن و بر اساس وضع موجود توسعه و جهت آنرا در منطقه شناسایی و برنامه ریزی كنند.
 
5- 1- جاذبه‌های طبیعی شهرستان
5- 1-1- آب وهوا
یکی از عوامل مهم در توسعه صنعت جهانگردی آب و هوای هر منطقه است. شرایط مناسب آب وهوایی سبب جذب مسافران وگردشگران به یک منطقه می‌شود.گردشگران سعی می‌کنند بهترین زمان از نظر آب و هوایی را برای سفر انتخاب کنند که با توجه به میزان ساعت آفتابی،میزان دما و ریزش‌های جوی از عوامل موثر در زمان ومکان مسافرت گردشگران می‌باشد به ویژه مسافران و گردشگرانی که با اهداف تفریحی مسافرت می‌کنند شرایط آب وهوایی از اهمیت خاصی برخوردار است.
 
براساس اطلاعات ایستگاه سینوپتیک هفت تپه،میانگین دمای سالانه شهرستان 5/23 درجه می‌باشد. این میانگین تا 1/24 درجه در نوسان است. متوسط حداقل دمای هوا با 2/11 درجه در دی ماه وحداکثر آن با 3/35 درجه در تیرماه ثبت گردیده است. حداکثر دما در تیرماه بیش از 50 درجه سانت گرادوحداقل مطلق آن در دی ماه 7- گزارش شده است که بیانگر نوسان شدید روزانه دما می‌باشد‌. تعداد روز‌های یخبندان 2/3 روز می‌با شد.یکی از مواردی که در گردشگری از اهمیت خاصی برخورداراست آسایش اقلیمی‌است‌. منظور از آسایش اقلیمی ‌ویژگی‌های آب وهوایی است که در ارتباط با یکدیگر شرایط اقلیمی‌را به وجود می‌آورندکه میزان آسایش اقلیمی‌هر منطقه را تعیین می‌کند‌.
 
 یکی از عوامل بسیار موثر در جذب گردشگر آسایش اقلیمی‌می‌باشد. با توجه به مطالعات انجام شده شهرستان دزفول در ماه‌های فروردین با دمای موثر 7/17 درجه با شرایط خنک و ماه‌های اسفند با 16 درجه که شرایط آسایش می‌باشد و دی با دمای موثر 5/9 خیلی خنک، بهمن ماه با دمای موثر 12 خیلی خنک،اسفند با دمای موثر 16 خیلی خنک،و آذرماه با دمای موثر 15 درجه خیلی خنک می‌باشد در بقیه ماه‌های سال شرایط گرم یا خیلی گرم می‌باشد با توجه با نزدیکی شرایط آب وهوایی شهرستان دزفول وشوش این بررسی می‌تواند در مورد شهرستان شوش نیز مصداق داشته باشد.  گردشگران به ویژه گردشگرانی که هدف تفریحی دارند به این مسئله توجه خاصی دارند.براساس تحلیل پرسشنامه ای که در نوروز 1386 در استان خوزستان انجام شده است 6/71 درصد از مسافران و ایرانگردان هدف خود را از سفر به استان خوزستان اهداف تفریحی دانسته اندکه معمولاً در هنگام تعطیلات آخرهفته یا تعطیلات نوروز انجام می‌شود.
 
5- 1-2- رودخانه‌ها
وجود منابع طبیعی چون رودخانه،دریاچه،و...... درشهر عاملی مهم درتنوع و بهبود چشم اندازهای شهری و افزایش جذابیت شهری است.با استفاده از این منابع وبا ایجاد ایستگاه‌های قایقرانی،امکانات اسکی روی آب،وغیره فرصت‌های شغلی بسیاری فراهم می‌آورند. عوامل طبیعی مورد اشاره علاوه برطبیعت گردی می‌توانند فرصت‌های گردشگری مانند گردشگری ورزشی که از جمله انواع گردشگری مهم جهان به شمار می‌آید و نقش مهم و متنوع در گردشگری شهری را به وجود می‌آورد.(موحد،1386 : 86 )
 
 
 
فهرست مطالب
  مقدمه
5- 1- جاذبه‌های طبیعی شهرستان
5- 1-1- آب وهوا
5- 1-2- رودخانه‌ها
5- 1-2-1- رودخانه کرخه
5- 1-2- 2- رودخانه دز  
5 - 1-2-3- رودخانه شاوور  
5- 1- 3 -  مناطق حفاظت شده وپناهگاه‌های‌های حیات  وحش
5- 1- 4- تالاب بامدژ
5- 2- جاذبه‌های تاریخی شهرستان
5- 2-1- پیشینه تاریخی شهر شوش
5- 2-2- قلعه شوش
5- 2-3- زیگورات چغازنبیل
5- 2-4- کاخ آپادانا
5- 2-5- آکروپل
5- 2-6- شهر صنعت گران (شهرپیشه وران )
5- 2-7- شهرشاهی
5- 2-8- کاخ شائور( کاخ اردشیر)
5- 2-9- محوطه باستانی هفت تپه
5- 2-10- موزه‌ها
5- 3 - جاذبه‌های مذهبی
5- 3-1- آرامگاه دانیال نبی (ع)
5- 3-2- آیین تعزیه خوانی
5- 3-3- بقعه عبدالله بن علی ( دعبل خزاعی)
5- 4- جاذبه‌های دفاع مقدس
5- 4-1- یادمان شهدای فتح المبین  
5- 4-2-منطقه فکه
5- 5- گردشگری روستایی، کشاورزی
5- 6- گردشگری عشایری
5- 7- امکانات اقامتی
منابع