دانلود مبانی نظری پایان‌نامه کارشناسی ارشد مهندسی صنایع

مطالعه روش پیاده سازی برنامه ریزی منابع سازمانی در صنعت تولید برق

 
 
 
 
چکیده
 رشد غیر قابل پیش بینی فناوری اطلاعات و ارتباطات در دهه های گذشته که با تکیه بر توسعه صنایع مختلفی ازجمله الکترونیک، کامپیوتر، مخابرات و ... صورت گرفته بر جنبه های مختلف عملکرد سازمانها تاثیرات شگرفی داشته است. همزمان با این تغییرات، محیط فعالیت سازمانهای مختلف پیچیده تر شده و به همین جهت نیاز به سیستمهای مختلفی که بتواند ارتباط بهتری بین اجزای مختلف سازمانی برقرار کرده و جریان اطلاعات را در بین آنها تسهیل کند، افزایش چشمگیری یافته است. 
 
در این تحقیق برنامه ریزی منابع سازمانی مورد تحلیل قرارگرفته شده و به نقش آن در  پیشرفت و بقا سازمانها در عرصه منطقه ای و بین المللی  و تاثیر آن در عملکرد بهینه سیستم ها اشاره شده است.استراتژی بکارگیری مدیریت منابع سازمانی از طرف مسئولین کشوری در صنعت برق کشور مورد بررسی قرارگرفته و بعنوان نمونه عملکرد، تاثیرات مثبت و دورنمای برنامه ریزی منابع سازمانی در شرکت برق آذربایجان مورد بررسی قرار گرفته شده است.
 
 
 
کلمات کلیدی:

فناوری اطلاعات

برق آذربایجان

برنامه ریزی منابع سازمانی

متدولوژی های برنامه ریزی منابع سازمانی

 
 
 
 
مقدمه
چرخش سریع و صحیح اطلاعات در سازمانهای بزرگ و سوق دادن فعالیتها و تصمیم گیریهای لحظه ای و بعضا" سلیقه ای به سمت سیستمهای مبتنی بر استانداردهای متداول و پذیرفته شده ، یکی از مهمترین عوامل موفقیت سازمان به حساب می آید. اصولا" دامنه اطلاعات و داده هائیکه در کارخانجات و سازمانهای بزرگ بایستی مبادله شوند به حدی است که نمیتوان در غیاب یک سیستم اطلاعاتی یکپارچه به صحت آن اطمینان داشت و غالبا" گزارشات استحصالی تحت تاثیر شرایط خاص و تفسیرهای مختلف تهیه کنندگان متفاوت و مغایر می باشد و احتمالا" مدیریت را در تحلیل داده ها و اتخاذ تصمیم مناسب گمراه می کند.[1]
 
ERP  به معنای برنامه ریزی منابع سازمانی (بنگاه اقتصادی ) كه مفهوم ساده این کلمات عبارت است از «یک راه حل نرم افزاری که می کوشد کلیه فعالیت های  واحد های مختلف سازمان (اعم از صف و ستاد) را بطور یکپارچه در یک سیستم نرم افزاری واحد تعریف و ایجاد نماید، بنحویکه آن واحدها بتوانند نیازهای کاری و اطلاعاتی خود را از آن دریافت نمایند » اما از نظر علمی ERP مجموعه نرم افزار و سیستمی است که فرآیندهای کاری یک سازمان را با بکارگیری محیط کاری یکپارچه ، داده ها و بانک اطلاعاتی یکپارچه  و زبان برنامه ریزی یکپارچه در زمینه های مالی / فروش / خرید / انبارها / تولید ومنابع انسانی مکانیزه می کند.
 
مجموعه نرم افزارهای ERP نتیجه بیش از 40 سال تجربه و سعی و خطا است و بدلیل بهبود مستمر در تکنیک های موجود در مدیریت سازمان ها و رشد سریع تکنولوژی اطلاعات ، این مجموعه نرم افزار نیز به همراه آن رشد کرده و روند تکاملی خود را طی کرده است. این بسته های استاندارد به راحتی در هر سازمان در زمان نسبتاکوتاهی که فقط برای بومی سازی سیستم صرف خواهد شد قابل پیاده سازی و بهره برداری می باشد.
 
 
 
1-2 تعریف مسئله یا بیان اصلی تحقیق
شرکت برق آذربایجان یکی از بزرگترین شرکت های تولید، انتقال و توزیع کشور می باشد، که برای بقا و عقب نماندن از عرصه پیشرفت نیاز همیشگی به مدرنیزه کرده واحد ها و نیروهای خود میباشد. با توجه به مشکلات تامین و آموزش نیروهای متخصص، تجهیز و به روز کردن سیستم های خود که اکثرا ناشی از تحریمهای بیگانگان میباشد، با این حال پیشرفته ترین، توانمندترین و دارای کادر بسیار ماهری در زمینه های کاری خود در کشور میباشد. به همین علت ایده آل ترین شرکت برای پیاده سازی سیستم برنامه ریزی سازمانی میباشد. 
 
هدف این تحقیق بررسی روش ها، انتخاب و بکارگیری یک سیستم واحدی است که بتواند اطلاعات فعالیتهای همه واحد های مربوطه را در صنعت برق جمع آوری کرده و آنها تحلیل و به آنها رسیدگی نماید می باشد. برای مکانیزه کردن سازمان بصورت یکپارچه یعنی ایجاد سیستم های اطلاعاتی جامع راههای مختلفی وجود دارد ، بعنوان مثال ، مطالعه همه جانبه گردش اطلاعات و فرآیندهای کاری در سازمان و سپس طراحی بانک های اطلاعاتی و نهایتا" با برنامه نویسی،  های مورد نیاز تولید می شوند. روند فوق بسیار زمانبر وهزینه بر است. اما با انتخاب بسته های نرم افزارهای ERP  می توان راه میانبر را انتخاب کرد و از مزایای آن بهره مند شد. در این روش به جای برنامه نویسی و ایجاد سیستم های اطلاعاتی مخصوص یک سازمان  ، از سیستم های اطلاعاتی و برنامه های استاندارد از پیش آماده شده استفاده  می شود.
 
 
 
 
 
 
فهرست مطالب
 
 
فصل 2: مروری بر ادبیات تحقیق 
2-1 مقدمه   
2-2 انواع تدابیر و روش های ارتقا سطح کیفی کمیتی سازمانها  
2-2-1 اهمیت سیستم های اطلاعات مدیران  
2-2-2 تجزیه وتحلیل کلمه های سیستم / داده/  اطلاعات/  پردازش  
2-2- 3 چرخه فرایند مدیریت  
2-2-4 چگونگی ایجاد سیستم اطلاعات مدیریت در سازمان   
2-2-5 مدیریت برنامه ریزی منابع سازمانی  
2-2-6 تاریخچه برنامه ریزی منابع سازمانی   
2-2-7 معماری  و ساختار برنامه ریزی منابع سازمانی  
2-3 نحوه عملکرد در سازمان  
2-4 ویژه گیهای بکارگیری مدیریت منابع سازمانی  
2-5 مشکلات پیاده سازی مدیریت منابع سازمانی  
 
مراجع .
 
 
 
 
 
 
فهرست اشکال
شکل (1-1 - )برنامه ریزی منابع سازمانی   37
شکل (2-1) – توزیع کننده ها   45
شکل (2-2)- مفهوم شماتیک برنامه ریزی منابع سازمانی   50
شکل (2-3) - پیمانه‌های تشکیل‌دهنده ERP    52